Woning en zorgvoorziening

De woongroep bestaat uit tien kleine appartementen met een gemeenschappelijke ruimte. Iedere bewoner heeft een eigen appartement, kleine keukenfaciliteit en een eigen douche wc ruimte. Daarnaast is er een gemeenschappelijke keuken en huiskamer, waar alle bewoners samen, én met eventuele gasten, gebruik van kunnen maken. Ook is er een gemeenschappelijke buitenruimte, een wasruimte en een gemeenschappelijke berging.

De woongroep bevindt zich midden in Delft en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het voorzieningen niveau in de omgeving is hoog: winkels, cafés, restaurants, bibliotheek, bioscoop, theater op loop afstand, zodat deelname aan de samenleving goed mogelijk is.

Begeleiding & Ouders

Omdat de bewoners redelijk zelfstandig zijn en zoveel mogelijk bezigheden elders hebben (overdag of ’s avonds) is er begeleiding in de woongroep, vooral op momenten dat de bewoners aanwezig zijn. Er wordt uitgegaan van coachende begeleiders met speciale aandacht voor het sociale proces. Er is sprake van 24 uur toezicht.  Bewoners hebben in hun appartement een tablet en kunnen contact maken met Digicontact. Het team van begeleiders wordt aangestuurd door een coördinator en kan een beroep doen op een extern adviseur / orthopedagoog: Anne Wibaut. Zij is met name bij de opstart actief geweest in de advisering aan het bestuur van TOV en komt als onafhankelijke op voor het welbevinden van de bewoners.

De ouders zijn verantwoordelijk en blijven actief betrokken bij de ontwikkeling van hun kind en bij het opzetten en in standhouden van de woongroep. Zij blijven ook medeverantwoordelijk voor de organisatie van werk en andere activiteiten. De uitvoering van ideeën en plannen blijft zoveel mogelijk in handen van anderen (begeleiding). Het idee is wel dat de ouders op termijn ook de eindverantwoordelijkheid kunnen overdragen aan door henzelf uitgekozen andere betrokkenen (vrienden, familieleden, professionals). De begeleiding en aansturing wordt met PGB ingehuurd door de stichting.

Over de Woning

De Coendersbuurt is een kleine nieuwbouwwijk dicht bij de binnenstad en het station van Delft. Onder één van de vier stadsblokken is een parkeergarage waarop oorspronkelijk 22 eengezinswoningen waren gepland. Op de plaats van 3 van deze woningen is een kleinschalig appartementengebouw ontworpen.

De 10 zelfstandige appartementen zijn tussen de 32 m2 en 40 m2 groot en hebben een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en buitenruimte.